diumenge, 13 de març del 2011

21 i 23 de març XipoeteS al centre educatiu Les Carolines, Picassent, València.

Un any més XipoeteS anirà al centre educatiu Les Carolines.

Enguany, a proposta del centre tenim com a tema principal LA QUÍMICA, per tant, aprofitant l’avinentesa, m’he endinçat al laboratori per fer una fórmula química per al taller: Així farem servir a la nostra cuina (el taller) com a ingredients màgics: imatges (art) i paraules (poesia) per obtenir-ne com a resultat un menjar que no és menja i que es basa en el treball col•laboratiu entre poetes i pintors.

És per això que he elegit alguns dels treballs que Joan Miró va fer amb alguns poetes del seu temps, amb els que va compartir generació i amistat. Aquests treballs es basen en els nombrosos llibres que va il•lustrar Miró. Aquests llibres, anomenats Llibres d’autor, són una bona oportunitat per gaudir de la química que es produeix quan es barregen elements com ara, pintura i poesia.

El títol del taller serà:

Joan Miró, i els poetes del seu temps:
la química del color i la poesia

I ací us deixe un parell d’enllaços (punxeu en les imatges) per que comenceu a rastrejar la biografia de dos dels protagonistes del nostre taller. I ja sabeu que per consultar aquestes propostes que us faig sempre haureu d’estar acompanyats per un dels vostres pares o germans majors, per tal que vos orienten i no perdre el Nord mentre nadeu per aquesta immensa xarxa (ja sabeu, és com dur un suro quan es llanceu a la piscina...).


Joan Miró

i

J. V. Foix
Ale XipoeteS, ja en teniu matèria per pegar una ulladeta els vinents dies de festa entre masclet i masclet.

Fins aviat XipoeteS,

Estel Julià



PS: En breu tindreu més informació. No us la perdau!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada